Vírusokról, biztonságról picit másképp

Minap újra olvasva Rita tanácsait, kiváló oktató anyagait, egy gondolat fogalmazódott meg bennem, vagyis nem is egy. Összegeztem ismereteimet a vírusokról, a biztonságról csak egy picit másképp…

Milyen alternatívákkal védhetjük meg magunkat a nemkívánatos kíváncsiskodóktól?


Gondolom Téged se hagy hidegen, nem közömbös, ha valaki akár kedvtelésből, unalomból, de leginkább ártó szándékkal tönkreteszi gépedet, hozzájut bizalmas adataidhoz, netán féltve őrzött üzleti titkaidhoz?! Nem bírtam megállni, hogy ne tegyem közé az e téren szerzett tapasztalataimat, ismereteimet.

Manapság a kiadásainkat is szeretnénk csökkenteni, én legalábbis nagyon odafigyelek, hogy mire áldozok pénzt és mire nem. Tipikus eset az a helyzet, hogy főnökömmel elégedettek vagyunk a fizetésünkkel… Ö az enyémmel én pedig az Övével. Ezt ma már egyáltalán nem tartom viccesnek.

Mielőtt belevágnék egy pár szó rólam. Nem informatikusként jöttem a világra, de mindig is érdekeltek a technikai újdonságok. Több kitérő és munka utáni önképzés után elköteleztem magam a rendszeres és szervezett tanulás mellet, vagyis jöttek az iskolák, az újabb „papírok”. Szeretek tanítani, ismereteket megosztani másokkal. A nevem nem sokat mondana neked, ezért inkább a könnyen megjegyezhető „Diótörő” nevet választottam.

Miről is van szó? Előzetesen annyit mondanék, hogy olyan alternatív megoldással, megoldásokkal ismerkedhetsz meg, amely:

1. Hatékony

2. Érdekes

3. Könnyen elsajátítható

4. Olcsó

Javaslom, rendszeresen kövesd figyelemmel a Blogot! Úgy tervezem, hogy könnyen emészthető részletekben, kellő magyarázattal és a felvetődő kérdések, igények figyelembe vételével adom közre mondandómat. A következő részben megnézzük, hogy Microsofttal és nélküle is van élet ezen a bolygón.

Addig is a kommentek között várom az adatvédelemmel, a hívatlan behatolókkal kapcsolatos negatív tapasztalataidat. Folytatás hamarosan…

Diótörő

Kapcsolódó bejegyzések: