Mitől lassulnak le a számítógépek?

Bár nem készítettem pontos felmérést, de a tapasztalataim és a felhasználókkal folytatott beszélgetések, levelezések alapján nyugodt szívvel kijelenthetem, hogy ritkaságszámba megy az a felhasználó, aki még nem találkozott a „lassú gép” szindrómával.

A lassú számítógépekkel foglalkozni nem egy nagy öröm, megmondom őszintén. Annyira elterjedt probléma, és annyira összetett feladatokat igényel a lassú gépekkel való foglalkozás, hogy az egy idő után elkezd unalmassá válni egy szakember számára. Én személy szerint nem szeretnék azzal, részletekbe menően foglalkozni, hogy mitől lehet lassú egy számítógép, mert kismilliónyi variáció jöhet szóba.

Mindet végigvenni, kísérletezni, agyalni, nem az én hatékonyságmániámnak való.

Sokkal inkább bevált és kipróbált módszer, ha arra koncentrálunk, hogy egy akármilyen kaliberű gépet, hogyan lehet egészen biztosan gyorsabb működésre bírni. Ha az alapok megvannak, utána jöhet a szöszmötölés, az egyéni megoldások számbavétele (ha szükséges még egyáltalán).

Mit szólnál, ha azt mondanám, hogy Te magad is meg tudod oldani a lassuló géped problémáját?

Kezdjük azzal, hogy ismeretek és tudás nélkül semmit nem fogsz elérni. Az oké, hogy észreveszed, hogy egyre lassabb a géped, de az észrevételtől még nem fog begyorsulni.

Szükséged van egy alapozó tanulmányra, ezt teljesen ingyenesen, regisztrációmentesen letöltheted innen>> A gyors és erős számítógépek 7 titka (klikk)

Ebben a tanulmányban sorra veszem azt a hét kulcsfontosságú tényezőt, ami hatással van a géped gyorsaságára. Már most előrebocsátom, mielőtt elolvasnád, hogy vannak olyan gépek, amik születésük pillanatában hulladéknak számítanak a szememben, a tanulmányból látni fogod, hogy miért alakult ki ez a véleményem. Azt persze innen nem tudom megítélni, hogy a Te géped milyen, és bizonyos beállításokkal nagyon sokat lehet javítani a már kezdetektől fogva nagyon komótosan dolgozó gépeken is, de erről majd később!

Most olvasgasd a Gyors gépek 7 titka tanulmányt (katt), és légy okos és tájékozott felhasználó!

Kapcsolódó bejegyzések:

Mitől lassulnak le a számítógépek?” bejegyzéshez 7 hozzászólás

 1. hurkagyurka

  kisebb betűméret nem volt?

 2. admin Szerző

  Sajnos nem volt, pedig kerestem 😉

  Viccet félretéve: ha bármilyen oldalon gondot okoz a betűméret, akkor lenyomod a bal ctrl-gombot, és az egéren lévő görgőt mozgatva beállíthatod magadnak a tetszőleges betűméretet!
  Persze nem ez a legjobb megoldás, de átmenetinek megteszi 🙂 Dolgozom majd rajta, kösz az észrevételt.

 3. John Doe

  Tiszteletem az uraknak, kézcsókom a Hölgyeknek !

  Gratulálok, egész pofás blognak álcázott cégreklámot sikerült készíteni! Megjegyzem, van jópár nagyon fontos dolog, amelyek kimaradtak ebből a mellébeszélős írásból, vagyis összefoglaló nevükön: pontosan a lényeg. A levonható tanulságon jót mulattam: Ha igazán gyors és erős számítógépet akarsz, akkor vegyél gyors és erős számítógépet:)

 4. Vidi Rita

  Kedves John!

  Mea culpa, pont a félkész állapot félkész állapotában csípted el a blogot, természetesen nem ez a lényeg , ez csak a váz.
  Hamarosan jönnek a gyors gépekről szóló írások, és jó, hogy felvetetted a témát: oké, hogy vegyél gyors és erős számítógépet, de ha nem vagy szakmabeli, akkor nem lesz egyszerű dolgod. Ha szakmabeli vagy, akkor ezzel tisztában vagy szerintem 🙂
  Remélem, beszélünk még 🙂
  Rita

 5. admin Szerző

  Lecseréltem a sablont, mert a betűméreten kívül még egyéb problémái is voltak, holott nagyon tetszetős volt a kinézete… Remélem, ez többeknek fog tetszeni.

 6. Zombie

  nekem az a gondom hogy a gépemben 1GB memoria van de valami miatt a renszer512es memoriát mutatja.mi lehet a gond?.aki tud segiteni az email cimemre irjon már:yutube20@citromail.hu ere az email cimre!!

 7. Balogh Gergő

  üdv
  azt szeretném megkérdezni hogy miért lassulnak a gépek?
  van egy szgépem van benne 2.8as proci 512ram 40gb vinyo és hiába ujratelepitem akkor is lassú
  mi lehet ennek az oka ja és mit tegyek belle ami gyorsitja a szgépet?
  e-mail:gergo119@freemail.hu

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.