Laptop szerviz

A laptop szerviz az a szolgáltatás, amikor kifejezetten laptopok javításáról, laptopok hibáinak elhárításáról, laptop belső kitakarításáról, laptopokról történő adatmentésről, laptop vírusirtásáról van szó.

Válaszd a PC Kommandót!

+36-205-635-431

Honnan ered a laptop szerviz elnevezés?

A laptop szerviz igazából nem a szakma, hanem inkább a felhasználók és az ügyfelek körében elterjedt kifejezés.

Hiszen egy szakember számára mindegy, hogy laptopot vagy külön házban lévő, úgynevezett asztali számítógépet kell-e javítania, mert bár a hardverek között nagy az eltérés, de igazából csak kivitelükben mások. Szoftveres problémák esetén meg aztán teljesen mindegy, hogy milyen konfigurációról beszélünk, hogy milyen a „vas” a szoftverek alatt.

Funkciójukat tekintve ugyanúgy van a laptopokban is alaplap, processzor, videókártya, hangkártya, kábelek, áramellátást szolgáltató részek, mint ahogy a számítógépekben is, csak a laptopok esetében ezek kisebbek, kompaktabbak, nehezebben hozzáférhetőek, és önmagukban ritkán javíthatóak (általában inkább cserére szorulnak, ha elromlanak), és sokszor egyébként drágábbak is.

Hogyan zajlik a laptop szervizelés?

A laptop szervizelés ugyanúgy zajlik, mint általában más műszaki termékek szervizelése.

 • Telefonálsz,
 • mi pedig kikérdezünk az általad tapasztalt tünetekről,
 • megkérdezünk a céljaidról, mit szeretnél, hogyan szeretnéd (van, amit nem lehet javítani, csak cserélni)
 • elmondjuk a lehetőségeket, tájékoztatunk az időintervallumról,
 • megbeszéljük az árat és a kapcsolattartás részleteit,
 • nyitunk egy munka-adatlapot a laptopod számára,
 • elhozod a laptopot, átvesszük, erről kapsz egy dokumentumot is,
 • majd, amikor készen vagyunk, akkor tájékoztatunk erről, jössz érte, kapod a számlát,
 • kifizeted, elbúcsúzunk.

Lehetséges, hogy közben nem várt bonyodalmakkal találkozunk, ez esetben soron kívül külön egyeztetünk veled.

Milyen tipikus hibákkal szoktunk találkozni laptop szervizeléseink során?

Laptop szerviz: vírusok és kártevők

Vírusok és egyéb számítástechnikai kártevők okozta problémák tömkelegével szoktunk találkozni laptop szervizelés közben. Ezek mondhatni tipikusak sajnos, rengeteg problémát okoznak. Ezt meg lehet előzni egy jó vírusirtóval és felelős viselkedéssel a neten.

Laptop szerviz: hardveres hibák

Ezek két felé oszlanak:

 • Hardveres meghibásodás, ami nem jár adatvesztéssel.
 • Hardveres meghibásodás, ami adatvesztéssel is jár.

A laptopok hardveres meghibásodásai alapvetően nem gyakoriak, hacsak nem felelőtlen felhasználói szokásokból, vagy esetleg széria hibából nem adódnak.

Laptop szerviz: túlmelegedés

A túlmelegedés okozta „megsülés” is gyakori. A laptopok hűtése nem alkalmas arra, hogy éjjel-nappal játssz rajtuk, vagy vizuálisan nagy erőforrásokat igénylő alkalmazásokat használj (pl. videócsetelés). Plusz hűtésre lehet szükségük, és egyébként annak átgondolására is, hogy esetleg nem lenne-e érdemes asztali gépre váltanod.

Laptop szerviz: a hordozhatóság átka

A hordozásból eredő károk is gyakoriak a laptop szervizben. Bár a laptopok hordozhatóak – mi inkább szállíthatónak mondanánk – ugyanakkor egyáltalán nem szeretik a hordozást!

Működés közben gyakorlatilag tilos lenne ide-oda mozgatni őket, főleg, ha nem SSD-vel felszereltek.

Továbbá már csak azért sem szabad bekapcsolva mozgatni, mert ha a kijelzőt nézed miközben tartod a kezedben és ide-oda közlekedsz a lakásban vagy irodában, mert hát megteheted, hiszen hordozható, akkor garantált, hogy megbotlasz, elejted és eltörik. Az instabil alapra történő lerakás is sok gondot okoz – például, hogy magad mellé teszed a kanapé egy párnájára, aztán felállsz és minden borul… Vagy épp felugrik a macska, és mintha tornádó söpört volna végig.

Rengeteg olyan laptoppal találkozunk, ami már leesett, leborult, ledőlt, vagy épp ráesett, ráborult, rádőlt valami. Betört képernyő, törött ház, repedések, hiányos billenytűzet, megtört töltőkábel, beletört vagy deformált töltőkábel csatlakozó, és sorolhatnánk reggelig a rémtörténeteket.

A laptoppal ugyanúgy kell bánni alapvetően, mint egy asztali számítógéppel: kell neki egy fix hely, egy asztalkán, ahová odaülsz, és ott használod. Így a leejtésből, leborulásból eredő veszélyek zömét abszolút ki lehet iktatni, és akkor már elég csak a hűtéssel, meg a vírusvédelemmel megküzdeni. Így éveken át sérülésmentesen és tökéletesen tud működni majd a laptopod.

Laptop Szerviz Keszthely

A PC Kommandó Laptop Szerviz Keszthely egy laptopjavító szolgáltatás, amely Keszthelyen található. Szolgáltatások széles skáláját kínáljuk, beleértve a laptopok javítását, az akkumulátorcserét és a szoftveres hibaelhárítást. Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy a lehető legmagasabb színvonalú szolgáltatást nyújtsuk, és tapasztalt technikusainkból álló csapatunk mindig készen áll a segítségére. Ha problémáid vannak laptopoddal, ne habozz, hozd el hozzánk! Szívesen megnézzük, hogy miben segíthetünk. Köszönjük, hogy a PC Kommandó Laptop Szerviz Keszthelyt választod!

Válaszd a PC Kommandót!

+36-205-635-431

Hogyan írjuk helyesen? Laptop szerviz vagy laptop szerviz?

A magyar helyesírás szabályai szerint a laptop szerviz a megfelelő kifejezés, hiszen szervizelésről, javításról, karbantartásról, fejlesztésről, alkatrészcseréről beszélünk.

A szervíz a magyar nyelvben a felszolgálást, a szervírozást jelenti. Így beszélhetünk laptop szervírozásról, felszolgálásról is, de az nem takarja a javítást, karbantartást, laptop takarítást és hasonlókat, amikkel mi foglalkozunk ?.

Kapcsolódó bejegyzések: