Hová forduljunk, ha gond van a számítógéppel?

Hová forduljunk, ha szívtájékon szúrást érzünk? Hová forduljunk, ha nem fog az autónk fékje? Hová forduljunk, ha szeretnénk 30 kilót lefogyni, de fogalmunk sincs, hogyan kezdjünk bele?

Nos, első gondolatra nyilván mindenki azt mondaná, hogy persze, forduljunk orvoshoz a szív tájékán érzett szúrással, és igen, forduljunk mindenképp autószerelőhöz, ha gond van a fékkel, és nem árt egy személyi edző és egy dietetikus sem, ha hatalmas súlytól szeretnénk megszabadulni.

De a valóságban hová fordul bárki a bármilyen problémájával?

Az internethez.

Hol keressük a válaszokat azonnal?

Az interneten keresünk megnyugtató válaszokat a kérdéseinkre, és ott keresünk motivációt is a valódi megoldások felderítésére és beindítására is.

Ha szúr a szív, az több mindentől is lehet, és mielőtt orvoshoz rohannánk, először inkább utána nézünk, hogy egyáltalán mi okozhatja ezt a tünetet? Mert nem mindegy, hogy reflux vagy szívroham… Reflux-szal talán nem kell rohanni, szívrohammal meg nem lehet…

Az autónkra is ez igaz: ha gyanakszunk, hogy kopik a fék, vagy nem tökéletesen működik, akkor mielőtt még szakemberért kiáltanánk, utánanézünk, hogy hogyan vélekednek erről a dologról mások, miket írnak a fórumokban és a szakcikkekben. Csak akkor vesszük az irányt a szerelőhöz, ha ténylegesen meg vagyunk győződve arról, hogy valóban problémás a fék működése, és nem csak úgy érezzük.

A fogyásra is számtalan hasznos információt találunk a neten, igazából többet is, mint kellene. Különböző sztrádiéták, diétás termékek, fogyiprogramok és fitneszguruk állnak rendelkezésünkre a nap 24 órájában, és már az olvasgatástól és a csodás videók megnézésétől is úgy érezhetjük, hogy szinte olvad a zsír. Persze nem fog, de úgy érezzük, és ez sokszor fontosabb lehet, mint maga a tényleges eredmény.

Mi köze ezeknek a számítógéphez?

Ha a számítógépeddel van baj, természetesen azt ajánljuk, hogy fordulj szakemberhez, például telefonálj és érdeklődj közvetlenül nálunk – 06-205-635-431 PC Kommandó –, hogy kiderüljön, hogy az, amit tapasztalsz, az valóban hiba-e, tudsz-e valamit te magad tenni, vagy külső segítségre lesz-e szükséged.

Az még a legegyszerűbb eset, ha a számítógép egyáltalán nem működik és a hiba egyértelmű: lehalt, pont.

De a tapasztalatink szerint az enyhébb, átmenetinek tűnő tüneteknél a számítógépfelhasználóknál is bekapcsolnak azok a mechanizmusok, amik más területekre is jellemzőek:

– A felhasználók először megpróbálják elhessegetni a probléma tényét.

– Aztán ha az mégis egyértelművé és zavaróvá válik, akkor az interneten keresgélnek megoldás után.

– Ha a neten nem találnak semmi konkrét választ, akkor jön az, hogy a FB-on kérnek segítséget ismerősöktől (hová kell kattintani, mit hogyan kellene beállítani).

– Ha már mindezek kimerültek, akkor két út van: vagy elfogadják és megtanulnak együtt élni  a hibával, vagy szakembert keresnek.

Az utolsó pont „megtanulnak együtt élni a hibával” része a legszomorúbb. Mert az egyre rosszabbul, lassabban, problémásabban, rengeteg hibaüzenettel működő számítógépek korlátokat állítanak a szárnyaló felhasználói élmények köré. Korlátokat, amelyeket egy idő után csak nagyon komoly munkával lehet lebontani, és amelyek elveszik a kedvet az internet adta örömöktől, és nem hagynak mást maguk után, mint frusztráltságot, dühöt, haragot.

Néha a te fejedben is megfordul, hogy miért van annyi elkeseredett ember a neten? Nos, többek között azért, mert az, amivel interneteznek, az pont csak annyira működik, hogy jól felidegesítsék a gazdájukat.

Nos, mikor forduljunk számítógépes szakemberhez?

Nem kell minden felugró ablakkal számítógép szervizbe rohanni.

Nem kell minden hibaüzenettől a számítógép szerviz telefonszámát keresgélni.

De érdemes a halmozódó hibáktól gyorsan megszabadulni, ha pedig már komoly a baj, akkor hagyni az internetes keresgélést és a kétségbeesett segélykérést az ismerősöktől, és rábízni a megoldást valakire, akinek ez a munkája, sőt, ez a hivatása.

Tedd el ezt a telefonszámot, mert bármikor szükséged lehet rá:

PC Kommandó Számítógép és Laptop szerviz!

+36-205-635-431

Kapcsolódó bejegyzések: