Linux tanoda – oktatás a nulláról, a profi használatig

Megnyitottuk a Linux tanoda részleget, ahol olyan kérdésekre adunk választ, mint például:

 • Hogyan telepítsünk Linuxot? – ezt kapod a feliratkozáskor azonnal!
 • Hogyan álljunk át Windows-ról Linuxra?
 • Mi a nyílt forráskód előnye, mi a szabad szoftver mozgalom célja?
 • Mennyibe kerül? – Ha ügyes vagy, akkor az időn kívül szinte semmibe!
 • Hogyan kell használni, kihasználni minden tudományát?
 • Hogyan tudom személyre szabni, egyénivé tenni?
 • Milyen gépen használhatom, milyen hardvereket támogat?
 • Hogyan tudom megoldani a támogatottság problémáját? (Ha van ilyen egyáltalán.)
 • Milyen külső eszközöket használhatok? (Tulajdonképpen mindent.)
 • Kiknek való, és kiknek nem való? (Sokkal több mindenkinek való, mint gondolnád, de van egy szűk csoport, akik nem tudják folyamatosan használni: a fanatikus gamer-ek. Erről is részletek a tanodában.)

Célunk, hogy minél több otthoni felhasználóval barátkoztassuk össze a Linuxot, hiszen sokkal költséghatékonyabb, sokkal barátságosabb, és persze sokkal biztonságosabb, mint vetélytársa.

Én személy szerint nem hiszek abban, hogy: „Nem akarjuk mindenkire rábeszélni a Linuxot, aki akarja, az majd használja.” Ezzel az elvvel még a világ legszuperebb termékét sem lehet eladni, sőt, ajándékba adni sem. A népszerűsítés pedig nem merülhet ki abban, hogy: aki akarja, használhatja. Pff…

De majd erről később még beszélünk. Annyit most elárulok, hogy meg fogsz lepődni, hogy Te is a Linuxosok táborát fogod gyarapítani 🙂

Kapcsolódó bejegyzések:

Linux tanoda – oktatás a nulláról, a profi használatig” bejegyzéshez 40 hozzászólás

 1. Zoltán

  Én feliratkoztam erre a tanfolyamra,le is töltöttem az Ubuntut és kiírtam egy CD-re,de amikor beteszem a CD-t,nem az a menü jön ki,mint ami a tanfolyam első leckéjében van!

 2. Zoltán

  Ez már megoldódott,viszont lenne egy másik kérdésem.
  Szóval amikor benn vagyok az Ubuntu menüjében és rákattintok arra hogy Ubuntu telepítése,akkor betöltődik minden,és utána egy fekete hátterű képernyő jön be amin ilyen hardvereket ír,és a legtöbbnél mellette OK van.Viszont ez nem tűnik el,nem jön be a telepítés,mint ahogy a tanfolyam első leckéjében volt.

 3. U. Ferenc

  Zoltán már előttem jár. Én még nem tudtam elinditani a telepítést

 4. U. Ferenc

  Kell külön telepítő CD? Vagy a leírás alapján is megoldható.

 5. Zoltán

  A leírás azt írta,hogy ki kell írni CD-re,és azzal bootolni a gépet.

 6. U. Ferenc

  Köszönöm Zoltán Holnap jobban áttanulmányozom a leírást. CD-t is be kell szereznem. Üdv:U.Frenc

 7. Zoltán

  Nincsmit!Nekem is elég mára!

 8. U. Ferenc

  Zoltán jó estét!
  Sikerült ki pihenni magát? Nagyából sikerült tanulmányoznom a telepítést. Nekem az adatok ,a fényképek, a levelezés , a mind a „D” meghajtón vannak. Remélem a telepítésnél nem vesznek el. Olvastam a leirásokban, hogy az adatokat külön pendrivére, vagy csatlakoztatott merevlemezre mentették el. Mi erről a véleménye. Köszönettel :U.Ferenc

 9. Vidi Rita

  Ferenc!
  Minden nagyobb akció előtt – akár linux telepítés, akár valami nagyobb alkalmazás telepítése, karbantartás – nem árt lementeni az adatokat, mégha csak ideiglenesen is (pendrive).

  Ugyanis bármi történhet bármikor, de nagyobb eséllyel történik valami esemény közben. (Persze az is gyakori, hogy este a kikapcsolásnál még rendben van a gép, reggel meg már nem indul, meghalt…)
  Illetve ilyen nagyobb események közben fordulhat elő gyakrabban, hogy a felhasználó ront el valamit.

  Szóval egy a lényeg: legyen adatmentés, biztonsági másolat a fontos, pótolhatatlan adatokról mindenképp!

 10. Vajai Péter

  Kedves Guruk!

  Minden stimm a telepítő CD-vel csak a particióknál akadok el.Adott C és D partició egy fizikai lemezen.C-n értelemszerüen XP bár kicsit lötyögősen.60 Gb a hely de csak 20-at foglal a rendszer.Az Ubuntu telepítője mégsem látja azt a maradék 40-et üres helynek így nem tudom hova telepíteni.XP-t most nem szeretném leradírozni D meghajtó pedig tele van.Mit tudnátok javasolni?
  Köszi a segitséget előre! Péter

 11. U. Ferenc

  Kedves Rita és Diótörő !
  Hála a tanfolyam 9.leckéjének sikerült lementeni, igaz DVD-re a telepítést /mert sajnos hirtelenjében az volt itthon /, de így mulat egy magyar úr,mert hamarjában a már korábban a „D” lemezre lementett „nem kell több rizsa” anyagot és vírus kommandós tételt valamint dokumentumot mind rá írtam. Mind ezt egy borzasztó nap után.” bevásárló utunkon elhaladtunk egy álló kocsi mellett kb 35-40km sebességgel, amikor egy tini kislány pont akkor akart kiszállni a kocsijából, letörve a visszapillantó tükröt, megsértve a kocsi jobb oldalát. Igy haladunk az évvége felé az öröm és bánat útján

  Üdvözlettel:U.Ferenc

 12. huntR

  Péter!
  A telepítő nem képes új partíciót létrehozni egy már meglévő partíció szabad területéből, arra vannak más segédprogramok, de azokat inkább ne használd kellő felkészültség nélkül.
  A megoldás mindenképpen az egyik partíció törlése, és a felszabadult terület új partíciókra osztása, hacsak nincs egy másik winyó kéznél.

 13. Vajai Péter

  Rita,a töredezettségmentesítés megvolt,azzal kezdtem a folyamatot.Más forrásokon kérdezősködve én is eljutottam a particionáló programokig,de féltvén a működő rendszerem tapasztalatlanul nem mertem belevágni.Tovább kutatva viszont ráleltem az Ubuntu egy spec. telepítőjére Wubu néven ami virtuális particiót hoz létre a Windoson belül.Ezzel most már működik a bootoláskor kiválasztható Ubuntu.Ami itt motoszkál a fejemben az az hogy így valószinüleg nem a Linuxnak megfelelő fájlrendszeren fut ez az új oprendszer.

 14. Ders

  huntR! miért lehet akkor mindenhol azt olvasni,hogy defrag után lehet vindóz mellé telepíteni linuxot? ezek szerint nem lehet.

 15. huntR

  Ders!
  Semmilyen telepítő , sem win, sem linux nem képes már meglévő partítícó szabad területét felhasználni. Amiről beszélsz, az a következő:
  -van egy nagy partíciód sok szabad területtel
  -defregmentálsz, többször, hogy a szabad terület egybefüggő legyen, nem pedig töredezett
  -fogsz egy segédprogramot, amit erre találtak ki, pl PartitionMagic, és a szabad területből, vagy annak egy részéből létrehozol egy új partíciót.
  Ennek az lesz a következménye az lesz, hogy az a partíció amit felszabdaltál, értelem szerűen kisebb lesz, és kapsz mégegy partíciót, vagy partícionálatlan területet (attól függ milyen beállításokkal használtad a programodat), amivel utána azt csinálsz, amit akarsz, akár másik oprendszert telepítesz rá.

 16. ragazzo

  Szia Rita!

  Szeretném javasolni az Opensuse és a Fedora telepítésének mikéntjét, mert azok is a user központú disztribúciók közé tartoznak. Bár több leírás is van a neten, de gondolom te tudsz jobbat írni… 🙂
  Említhettem volna az UHU-t is ami vérbeli magyar, de már egy kissé régi, és eleinte bugos is volt.

 17. ragazzo

  Ja még annyit, hogy én nagyon örülök neki hogy a pingvines közösséget is felkarolod és hasonló jó tanácsokat adsz nekik mint a win felhasználóknak.

 18. Vidi Rita

  Ragazzo, tényleg, jó, hogy említed: az UHU alapítványával mi a helyzet? Néztem a honlapjukat, de úgy néz ki, mintha hónapok-évek óta elhagyatott lenne…

  Egyébként azt fontosnak tartom megjegyezni, hogy szerény személyem csak a felkarolásban és a szándékban „ludas”, szakmailag a Linuxszal kapcsolatban Diótörő kolléga a kompetens 🙂

  Én úgy vélem, egyelőre szerencsésebb egy disztribúcióval kezdeni egy laikus irányába a megismertetést, így is elég sok infó van, amit be kell fogadni egyszerre.
  Aztán lehet nyitni a Linux univerzum felé egy kicsit tágabbra az ajtót, de csak éppen annyira, hogy ne hőköljön hátra senki.

  Elég nagy dolognak tartom annak az óriási szakadéknak az áthidalását, ami a copyright licencek és a szabad szoftver mozgalom között van, de az távol álljon tőlem, hogy az egész Linux társadalmat a hónom alá vegyem :)))
  Az a ló túloldalára esés tipikus esete lenne, igazság szerint én a felhasználók fejével próbálok gondolkodni, és őket kiszolgálni. Ebbe persze egészen biztosan beletartozik a közösségszolgálat, és ezt bármikor szivesen felvállalom, de felső korlátokkal.
  Köszönöm, hogy ezt kifejthettem :))

 19. ragazzo

  Szia Rita!

  Sajna nem tudom mi van velük. Annyit tudok, hogy kb. évente vagy még ritkábban adnak ki újabb verziót. Mivel elég kevesen csinálják, és valahogy itthon sem annyira jó a renoméjük, így nem is haladnak annyira gyorsan. Nem beszélve a pénzügyi háttérről…

 20. gábor

  Üdvözöllek benneteket.
  Lenne egy pár kérdésem.
  A Linuxban teljesen kezdő vagyok.
  Kiírtam Cd-re az UBUNTU-T.
  Fel van telepítve a gépre Windos-mellet.
  Az internetbeálitást szeretném megkérdezni.

 21. Milán

  Szia Rita!

  Mi a helyzet ezzel a Linux tanoda hírlevéllel? Feliratkoztam rá kaptam egy levelet legutóbb 2008-12-11-én, azóta semmi. Nem sürgős nekem, csak szívesen olvasnám, miket írtok.

  Jelenleg Ubuntut használok, de nagyon sokáig UHU volt fent a gépeken, néhány gépen még mindig azok mennek.

  Az UHU az tényleg elhanyagoltnak tűnik, de azért dolgoznak rajta csak a gond az, hogy a fejlesztők megmaradtak a levelezőlista szintjén és ott lehet segítséget kérni. Azért szedtem le a gépemről, mert amikor kijött a legújabb 2.1-es verzió, akkor a laptopom videókártyáját az addigiak támogatták ez a 2.1-es nem… És a gyártó honlapján lévő Linux driverek sem voltak hatékonyak. Amikor megkérdeztem, hogy miért vették ki ennek a videókártyának a támogatását, kb. azt a választ kaptam, hogy miért nem töltöttem le a 2.1 beta verziót és miért nem szóltam még akkor, hogy nem jó. De, persze, csak béta verziókat érek rá tesztelni…

  Az OpenSuse nem igazán vált be. A laptopomra felmászott ugyan, de ennél is sok szerelni való volt a hardvereket illetően és a frissítéseket sem lehetett olyan könnyen telepíteni.

  A jelenlegi legújabb Ubuntu-val kapcsolatban egyelőre csak kedvező tapasztalataim vannak. Gyors és a szoftverfrissítések automatikusan a windowsupdate-hez hasonlóan tölthetőek le. Jelenleg kezdőknek én is ezt ajánlanám.

  Néha összeomlik rajta a firefox és a tündérbirka, illetve mostanában vettem észre olyan hibajelenséget (valamilyen grafikus komponens frissítés telepítése után) nem indul el a grafikus felület csak a winchester dolgozik. Ilyenkor egy hard reset segít. 🙂

  Már 1 hónapja egyébként csak a Linux működőképes a gépemen, amit feltelepíteni minden programmal és beállítással együtt kb. 1-2 óra, szemben egy ringyóz újratelepítéssel, ami pár nap, mire minden program és frissítéseik a helyükre kerülnek… Akinek ez hamarabb megvan, az nem mond igazat, mert egy pucér windost tényleg gyorsan lehet felrakni, de mire felteszed hozzá a megfelelő drivereket, office-t, vírusirtót, egyéb szükséges programokat, beállítod a levelezést és mindezeket frissíted is, az nem 1-2 óra. Az elmúlt hónapban pedig nem volt sem annyi lelki erőm, sem időm, hogy újra telepítsem a ringyózt. Minden akkor kezdődött, amikor egy PCMCI wlan kártyát a saját windowsos driverével fel akartam tenni (Ubuntu alatt semmit nem kellett letölteni hozz, működött kapásból), na azóta se wlanon se kábelen nincs netem windows alatt és jó lassan töltődik be a windows. Próbáltam megszerelni, javító újratelepítés, lankártya driver újrapakolás, de egyszerűen semmi. Érdekesség még, hogy a húgom Ausztiában tele.ring mobilinternetet használnál és az USB-s HSDPA momemhez ringyóz alatt le kell tölteni egy kb. 20 megás programot, hogy működjön. Ubuntu Linux alatt rádugtam a modemet és ment…

 22. Vidi Rita

  hát ez érdekes amit mondasz Milán a Linux Tanoda sorozatról.
  Folyamatosan töltöm fel a leckéket, és nem kapod????
  >##&@&#{@{@….

  Utánanézek!

 23. Milán

  Megnéztem a legutolsó levél végén lévő „Kattints ide feliratkozási adataid módosításához!” oldalt és az ott látottak alapján kapnom kellene… Önszántamból. 😀

 24. Vajai Péter

  Szia Rita!
  Azt gondoltam hátat fordítottál ennek a tanodának (kommentek nem szaporodtak) ezért nem panaszkodtam, de csatlakoznék az elöttem szólóhoz: én sem kaptam levelet december eleje óta. Légyszíves nézz utána az én ügyemben is! Ezer hála! Tudod nem igazán találok IT nyelven nem beszélőknek szóló segítséget netszerte Ubuntuhoz. Alaphasználatig eljutottam,net is megy de pl. Jézuska hozott egy webcam-ot és az már nem könnyű feladat telepíteni parancsszavak ismerete nélkül.

 25. Marcsi

  Szia Rita még december elején jelentkeztem a Linux-tanodába és semmi leckét nem kapok azóta sem,kérlek néz utána légyszi mi lehet a baj.
  Köszönöm.

 26. U.Ferenc

  Kedves Rita!
  Közel két hónapos hallgatás után kaptam a Linux tanoda folytatására vonatkozó értesítést. Kíváncsiságom és tudásszomjam határtalan.
  További tisztelettel várom az értesítést. Üdv:U.Ferenc

 27. Imi

  Webkamerához egy kis howto: Csatlakoztassuk a kamerát a számítógép valamelyik működő USB csatlakozójába, és ha szükséges, kapcsoljuk azt be.Terminál-ban adjuk ki a dmesg parancsot, és keressük a következő, USB eszközre vonatkozó sorokat, melyek egy „noname” kameránál a következők voltak:

  [21328.211333] usb 1-1: new full speed USB device using ohci_hcd and address 2
  [21328.319698] usb 1-1: configuration #1 chosen from 1 choice
  [21328.439705] Linux video capture interface: v2.00
  [21328.458509] zc0301: V4L2 driver for ZC0301[P] Image Processor and Control Chip v1:1.05
  [21328.459113] usb 1-1: ZC0301[P] Image Processor and Control Chip detected (vid/pid 0×0AC8/0×301B)
  [21328.520576] usb 1-1: PB-0330 image sensor detected
  [21328.870287] usb 1-1: Initialization succeeded
  [21328.870919] usb 1-1: V4L2 device registered as /dev/video0
  [21328.871001] usbcore: registered new interface driver zc0301
  [21328.913737] usbcore: registered new interface driver gspca
  [21328.913811] ubuntu/media/gspcav1/gspca_core.c: gspca driver 01.00.12 registered

  Jól láthatjuk, hogy a kamera vezérlő chip-je ZC0301, amelyet működtetni szeretnénk.

  Adjuk ki a modul betöltéséhez a következő parancsokat:

  sudo modprobe -r gspca
  sudo modprobe -r zc0301
  sudo modprobe gspca ahol a zc0301 a dmesg-nél kiadott kifejezés legyen.

  Sikeres végrehajtás után máris használatba vehetjük a webkamerát.

  Természetesen nem szükséges minden használat előtt lefuttatni a parancsokat, elegendő az /etc/modprobe.d/blacklist állományt szerkeszteni (sudo gedit /etc/modprobe.d/blacklist) és beleírni a következő sort:

  blacklist zc0301

  Ez lehetővé teszi, hogy a kamera számára minden egyes csatlakozáskor automatikusan betöltse a szükséges modult a rendszer.

 28. U.Ferenc

  Kedves Rita!
  Köszönettel megkaptam a Linux telepítéséről szóló e-mail-t /4 perc elteltével, kétszer is/. A telepítést CD-re egy kis családi segítséggel el mentettem, már a decemberi indulásnál. A közölt leírást is a tanfolyami leckék közé mentettem. Most már csak a tanulásról és a hogyan folytatjuk tovább, beszélhetünk. Ha van valami menetrend, elképzelés erről a tanfolyamról , nagyon szívesen olvasnék róla. Nekem az előző 80napos tanfolyamhoz hasonló nagyon megfelelne.
  További tisztelettel és elszántsággal várom az értesítéseket. Üdv:U.Ferenc

 29. U.Ferenc

  Kedves Rita és Diótörő!
  Köszönettel megkaptam a linuxtanoda2pdf anyagot. Ezek szerint akkor beindultunk? Itt is négy naponként kapjuk a következő anyagot? A már decemberben CD-re mentett telepítést még többször átolvasom, óvatos duhaj lévén és utána egy önálló merevlemezre fogom telepíteni.
  Jöhet a tanulás . Hajrá
  Üdv:U.Ferenc

 30. U.Ferenc

  Kedves Rita és Diótörő!
  Hiába voltam óvatos duhaj, megtörtént a baj. A Windows XP-re telepítettem a már decemberben CD-re kiírt LINUX programot a Diótörő által készített lista szerint és az XP-n lévő Outlook leveleimet és a többi mappáimat, programjaimat nem tudom elő varázsolni. Nagyon szépen és tisztelettel kérem a segítségeteket. Üdv:U.Ferenc

 31. U.Ferenc

  Kedves Rita és Péter!
  A családdal részben megoldottuk a problémát. Újra kellett telepíteni az XP-t. A Linux-al egyelöre várni fogok, mert a leírtak szerint nem sikerült a telepítés. Szerencsére az adataimat előzőleg ki mentettem, igy csak az ismerősök nevei vesztek el. Ezt Hál Istennek elég könnyen tudom majd pótolni. Linux-al megvárom a tanfolyam végét, nem kapkodok tovább. Különben nagyon tetszik a rendszer. Egy napig gyakoroltam rajta. De a gépen levő 3 partíciót teljesen össze kevertem, ez okozta a galibát. Türelemmel várom a többi anyagot, csak jöjjön rendszerese.

  Üdv:U.Ferenc

 32. printer

  Kedves Rita !

  Engedelmeddel áthelyezem ide a hozzászólásomat kicsit kiegészítve.

  Már a telepítés elején problémákba ütköztem , mert ugye néhány napja megkaptuk a telepítéshez a lépéseket PDF-ben igaz, hogy ma érkezett egy másik változat is ezt még nem próbáltam.
  Mindent megtettem a siker érdekében : Töredezettségmentesítés többször is , több helyről letöltöttem a lemezt , többször megírtam ,volt 20 GB üres hely mégis a particiók kézi rendezésénél nem azt a kezelőfelületet kaptam ami a leckében volt , nem látta a C meghajtón az üres helyet ,talán az F-re fel tudtam volna tenni. Megpróbáltam megoldást keresni a problémámra
  ekkor találtam a Wubi nevű programot ami feltette a win. mellé az ubuntut , kisajátitott neki 10 GB
  helyet működik is a Linux lejáttsza a videókat (youtube , indavideo ) van hang , már DVD-t is írtam vele de , hogy valami prblémát is írjak van hogy kikapcsolás után elfelejti a képernyőfelbontást.
  A kérdésem az lenne , hogy ez most egy teljes értékű Linux ? Azért aggódom mert win-es program telepítette , azt olvastam ,hogy simán törölni lehet a a win-ből ráadásul ha jól látom a fájlrendszer “ntfs” amiről dolgozik.

  Egy kicsit utánaolvastam , ha jól értelmezem a windows partíción létrehoz egy fájlt, amit az Ubuntu valódi merevlemeznek lát.
  A telepítés során létrehozza ezt a virtuális merevlemezt, illetve a Win boot menüjét módosítja, így a bootolás során az Ubuntu is választható. Ha Ubuntut választunk akkor csak az indul el. (Windows nélkül)
  Tehát nem virtuális gépen fut a Linux.
  Hátrányként azt említik, hogy a Linux fájlrendszere sokkal érzékenyebb lesz a szabálytalan kikapcsolásra (pl. tápfeszültség hirtelen megszűnése)

  Linux témájú ( és más ) háttérképek
  h…://www.hatterkepek.hu/index.php?subcat=442

  …és ezekből a kedvencem
  h…://www.hatterkepek.hu/download.php?img=126244

 33. Bartha András

  Egy előző hozzászólás alapján, ami ugyanaz, mint a http://phoenix_art.wps4.info/node/40 címen található szerettem volna működésre bírni A4Tech PK-635M webkamerámat.
  A sudo modprobe -r gspca parancsra a következőt írja ki: FATAL: Module gspca not found.
  Valószínű, valahonnan le kell tölteni.
  Tudna valaki segíteni?
  Köszönöm.

 34. Sanyi

  A PC-s játékok rengeteg vírust tartalmaznak,ezért csak megfelelő vírusírtó használatával játszunk!

 35. csavi

  Kedves Rita!
  Élvezettel és még nagyobb érdeklődéssel olvastam és néztem át a Windows leckéket is. Már akkor is egy Ubuntu 9.10 biztonsága mellett. Most viszont majd érdeklődéssel várom a Linux-ról szóló tananyagot, mert igen csak kíváncsivá tettél vele. Mivel a fel lelhető és letölthető összes Linux disztrót már kipróbáltam, nyugodtan mondhatom, hogy nem sok maradt az én mércémmel mért tarisznyában. Ubuntu, openSuse, UHU-Bumm és mintha elvágták volna. Nem a vita kedvéért írtam le, csak sima megjegyzésnek szántam. És később meg fogom „rendelni” a wingyorsítót is, csak idő és hát némi menazsi kérdése.

 36. csavi

  Printernek egy kis eligazítás ha majd jár erre. A telepítéshez töltsd le az Ubuntu.hu oldalról a live cd-t! Ezt írd ki és egy működőképes Windowsba ami be van kapcsolva tedd be a telepítőt. Vár egy kis ideig és a felugró ablakban majd megkérdezi, hogy teljes telepítést akarsz, vag a windows mellé akarod? Jelöld ki, hogy a windows mellé és csak menj végig sorjában a pontokon, ne particionálj semmit! Legfeljebb amikor a particó ablak lesz előtted, akkor a csúszkát húzd kedved szerin jobbra a linux hely növelésére vagy csökkentésére. Amikor kész a telepítő, akkor újraindítás után csak ki kell választanod, hogy a windows vagy a linux induljon el.

 37. Benkő Lászlkó

  Üdv.mki!help!9.04 ről frissiztettem 9.10-re,onnan meg 10.04-re+!minden okés volt,de vmiért állandóan kidob a rendszer.vissza a bejelentkezésig.mitőllehet?Üdv.Laci.

 38. Attila

  Tisztelt leendő linuxos sorstársak! A megszokott Windowsunk drága, erőforrás-zabáló, lassú,
  állandóan lefagy nekünk, sokszor meg sem nyitja a programokat, és megzabálják a kártevők.
  Az ember örökös frászban lehet tőle, vajon mikor megy tönkre a merevlemeze.
  Ha nem tudtok elszabadulni a redmondi átoktól, live CD-re írjátok ki valamelyik Linux disztribúciót,
  és telepítsétek a Win mellé.Automatikusan particionálja magát a szabad területre, és indításkor
  választhattok az oprendszerek közül. Viszont nem mindegy, melyik Linuxot választjátok a sok közül!
  Kipróbáltam szinte mindegyiket, és a legtöbbjük csúnya, nyúlós, szálkás, semmi eleganciát nem
  lehet felfedezni rajta.Próbáljátok ki a legújabb Linux Mint-et, ez gyors, szép, elegáns, és minőségi kivitelű. A novemberi kiadás a legfrissebb. Ezt is tehetitek Win mellé, de ha ezt választjátok, automatikusan formázza teljes lemezt, és telepíti magát mindenféle kézi particionálás nélkül.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.