Kire ütött ez a gyerek?

Akik jártak már nálunk, azok számára nem lesz meglepetés ez a videó, de szerintem nem sok ilyen három éves gyerek szaladgál a nagy világban (ezt büszke szülői szívem mondatja velem :)).

Egyébként pedig nem ér semmit sem a megvesztegetés, sem a figyelemelterelés, sem a szigor, a gyerek gépezik:

A „Kire ütött?” kérdésre a válasz: olyan kócos, mint az anyja, de olyan profi, mint az apja 🙂

Kapcsolódó bejegyzések:

Kire ütött ez a gyerek?” bejegyzéshez 13 hozzászólás

 1. Visszakövetések: Turulcsirip - vidirita

 2. Attila

  Gratulálok! Marci nagyon ügyes, és bájos gyermek. Úgy láttam, a bal kézzel egy billyentyűkombinációt próbált bepötyögni. „Még egy kicsit nőhet az a kezecske”…akkor könnyebb lesz.

 3. Zoltán

  Nagyon édi, főleg amikor elkezd hozzád beszélni! Amúgy mi a játék neve?:)

 4. Vidi Rita Szerző

  Attila! Azon a billentyűkombináción még én is ledöbbentem:) mindez csak azért volt, mert egyszerre akart előre menni és dudálni 🙂

  Zoltán!
  ez valami caterpillar promójáték, nem valami jól van megírva,mert kifagy tőle az összes gép bizonyos műveleteknél. Marci ideges is miatta olyankor… 🙂

 5. Nagy Eszter

  Gyönyörű kisfiad van Rita!
  Ha így folyatatja, hamarosan kiszervezheted neki a munkád egy részét.. 🙂

 6. Mate

  Nos Ime a magyar Bill Gates.. Rita ugy 20-30 év múlva lehet részesedsz a Microsoft jövedelméből is..:P:P

 7. ildiko

  Drága Rita! Nagyon édes a kicsi fiad, és szerintem pár év mulva Neked kell majd tőle kérdezni, hiszen ösztönből fogja tudni, mit kell a számitógéppel csinálni és hogyan kell kezelni. GRATULÁLOK!

 8. Kiss Ida

  Drága Rita,

  Marcika okos és szép is, biztos a szüleire ütött. Remélem, azért nem ver benneteket rendszeresen 🙂

  Tanácsadóként az egyik területem a látás, ezért bátorkodom felhívni a figyelmeteket azokra a veszélyekre, amelyek a túl korai és túl sok képernyőnézés okoz. Vonatkozik ez a televíziózásra is.

  A szem kilenc-tízéves korra fejlődik ki teljesen. Ahhoz, hogy tökéletesen működjenek és együttműködjenek a szemizmok, amelyek a fókuszálásért, a közel- és távollátásért, a térlátásért felelnek (van belőlük egy pár), vigyázni kell rájuk, nem szabad megerőltetni őket sokáig tartó egyoldalú terheléssel – vagyis egyfolytában gépezéssel. Emellett elegendő lehetőséget kell kapniuk a szemizmoknak a gyakorlásra. Sok testmozgás a szabadban, rohangászás, fáramászás, kúszás-mászás bújócska közben – mindez a látást is fejleszti.

  Ti vidéken laktok, Marcinak bizonyára van elegendő lehetősége minderre, és Te okos és jó anyuka vagy, biztosan ügyelsz ezekre, azért talán nem árt néha beszélni erről is.

  Szép tavaszi hétvégét mindenkinek

  Kiss Ida

 9. Vidi Rita

  Ida köszönöm szépen ezt a szuperhasznos hozzászólást!
  Mostanában sok három éves gyermek anyukájával van lehetőségem beszélgetni – ovi 🙂 – és bizony együtt aggódunk az miatt, hogy a gyerekeket egyszerűen nem lehet néha kirobbantani a gép elől.

  Oké, attól senkinek nem lesz semmi baja, ha hisztiznek egy kicsit, mikor lejár a számukra engedélyezett játékidő, de ez elterjedtebb probléma, mint én gondoltam.

  Ezért is nagyon hasznos a hozzászólásod, mert mikor kétségek között vagyunk, akkor bizony nagyon sokat számít egy kívülálló szakértő tanácsa. Főleg télen szoktak kicsúcsosodni ezek a problémák, amikor fél órás öltözés után lehet csak kimenni a szabadba, a három évesek meg amúgy is imádnak öltözni 😉

  Nyáron meg bezavarni sem lehet őket, úgyhogy akkor javul az arány, de ezek szerint erre az időszakra (relatíve bezártság, gyerek elcsábulása a játékok iránt) fel is lehet készülni, tudatosan.

  Oda fogok figyelni erre, még egyszer nagyon köszönöm!

 10. Zsuzsa

  Édi. Én az enyémet ennyi idősen még nem engedtem a gép mellé. Féltettem a gépet. (Ráöntheti a kakaót!) De most 6 éves, és le sem lehet vakarni a számítógépről. Emellett kiválóan sakkozik. (Egyik bátyja korcsoportos Európa Bajnok) És igen, nem árt meg neki, sőt! Életerős, egészséges, focizni is szeret, és imádja a cicáit.

 11. Mirrrcike

  Szia Rita!

  Marci valami tüneményes!

  Elnézve a billentyûkombinációt keresô ujjacskákat, én azért a helyedben legközelebb egy pianinó vagy keyboard elé is leültetném, már csak a hecc kedvéért is – szerintem díjazná, hogy ott is nagy dolgok tudnak történni, ha egyszerre több ujjával nyom meg valamit – nagy csudák tudnak ezekbôl a helyzetekbôl kikerekedni!

  Gratula!
  Szeretettel: Mirrrcike

  P/S.: Marci ismeri a Fatty Bear c. bûbájos (ámbár hajlott korának megfelelôen kissé kezdetleges, mondhatni mára patinás, mágis igen tanulságos ) PC-játékot? Ez vagy tizenvalahány éves, az én gyerekeim ezen kezdtek el angolul tanulni szintén ilyen zsenge korban. Nekünk bejött. Ha nincs meg, szólj, talán valahol elô tudom még ásni.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.