Én és a bátyám mindent tudunk!

Ismered a viccet?

Kis srác dicsekszik a haverjainak: Én és a bátyám mindent tudunk!

Többiek: akkor mondd meg, mennyi egymilliónyolcszáznyolcvankilenckétezerszer százharmincöt!

Kis srác kicsit elgondolkodik, majd ezt mondja: nahát, ezt pont a bátyám tudja!

A vicc nem vicc!

Nem csalás, nem ámítás: én és a kollégáim mindent tudunk a számítástechnikáról, ami az otthoni, magas szintű, profi felhasználáshoz és a problémák megelőzéséhez kell.

Mindent. Együtt.

Naná, egyedül senki nem tudhat mindent.

Te sem. Én sem.

Nem tudom, te hogy vagy vele, de velem számtalanszor előfordul, hogy már ezer éve használt, tudott, ismert beállítások nem jutnak eszembe, hirtelen elfelejtem, mit és hol találok, és ez nem kevéssé idegesít.

Ha tisztában vagyok azzal, hogy TUDOM azt, ami épp nem jut eszembe, akkor elkezdek kutakodni, keresgélni, próbálok koncentrálni, aztán majd csak összejön a dolog.

De ha fogalmam sincs a kiindulási pontról, akkor bizony én nem keresgélek, hanem gyorsan megkérdezek egy tapasztalt szakembert, még jó, hogy én körbe vagyok véve ilyenekkel :).

De Te? Kikkel veszed körbe magad?
A barátaid és Te – vagy a kollégáid és Te -, MINDENT tudtok a számítástechnikáról, ami ahhoz kell, hogy folyamatosan zökkenőmentesen működjön a géped, és pikk-pakk megoldódjanak a problémáid? Mert abban ugye megegyezhetünk, hogy a problémák, azok jönnek.

Csak gondolj bele egy átlagos hetedbe: hétfőn gyanús fájlokat találsz a gépeden, aztán nagy nehezen kideríted (szerdára), hogy azok jó fájlok. Kedden hibaüzenetek jelennek meg, fogalmad sincs, mitől. Szerdán – éppen megoldva egy hétfői problémát – eltűnik az interneted. Csütörtökön fura hangokat kezd kiadni a géped. Péntekre minden megjavul magától, ami még félelmetesebb, mint a hibajelenségek.

Szombaton nem mennek el az e-mailjeid, vasárnap pedig már be sem mered kapcsolni a géped.

Problémák mindig vannak, csak nem mindegy, hogy kinek milyen érzéke van a diagnosztizáláshoz, és a probléma elhárításához. Vannak, akik hetente újratelepítik a gépüket, mert azt az egyet megtanulták, hogy az mindenre jó – egyébként nem -, és nem látnak tovább ennél (sok szerviz is így áll hozzá egyébként), holott lehet, hogy három kattintással megoldható a dolog.

Lehet választani: vagy egyedül maradsz, vagy körbeveszed magad olyan barátokkal, akik veled együtt már MINDENT tudnak a számítástechnikáról. Akikhez bármikor fordulhatsz, és akiknek semmi más dolguk nincs, csak neked segíteni>>

Kapcsolódó bejegyzések:

Én és a bátyám mindent tudunk!” bejegyzéshez 2 hozzászólás

 1. Balk László PC 1x1

  Szia, Rita,

  Ha nem tévedek ezért hoztátok létre a távsegítség szolgáltatást, és messze menően üdvözlöm, a kezdeményezést, végre valaki aki nem csak a pénzére áhítozik az embereknek, hanem egy viszonylag szerényebb összegért is hajlandó segíteni. Én magam is így vagyok, ha villog a szememben a $ jel nembiztos, hogy engem hívnak legközelebb. Ez bizony nehéz dolog, eldönteni, hogy meg is érje de a kuncsaft se érezze becsapva magát. Szóval ha végkép nincsenek olyan barátok akik értenek hozzá, most már legalább van kihez fordulni. Nekem még amint látod mostanában is balul jönnek ki dolgok, tegnapi fél telefon beszélgetés, de ez már jó mert egy fél volt. Volt amikor egy félre sem futotta. És végül ha nem sértelek meg vele, te és a párod nekem egy ilyen barát vagytok, mint a bejegyzésben amiről írtál, még akkor is ha soha nem találkoztunk személyesen.

  Üdv

  Balk László

 2. Vidi Rita Szerző

  Laci, megtisztelsz! Köszönöm! Majd folytatjuk azt a beszélgetést! 🙂

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.