Adobe Acrobat Reader nélkül nem élet az élet

Megszámlálni sem tudom azon leveleket, amiket az miatt kapok, mert az olvasók nem tudják megnyitni a .pdf fájlokat.

A .pdf fájlok azok, egy fix formára rögzített szöveges dokumentumok, és azért jött létre ez a fájlformátum, hogy operációs rendszertől és egyéb beállítástól függetlenül, minden felhasználó gépén ugyanúgy jelenjen meg a dokumentum (és ne lehessen véletlenül módosítani).

Manapság a Windows vagy Linux, és a szükséges vírusirtó telepítése után a .pdf olvasó a harmadik legfontosabb telepíteni való. Az interneten egyre több ilyen fájl található, ráadásul pont ezek a fájlok azok, amikben általában fontos, átfogó információk vannak. Enélkül nem élet az élet az interneten!

A .pdf fájl megnyitásához – olvasásához – külön program szükségeltetik, a legelterjedtebb az Adobe Acrobat Reader. Ezt feltelepítve, és folyamatosan a legfrissebb verzión tartva, azt érjük el, hogy minden .pdf fájlt könnyedén meg tudunk nyitni.

Ha nincs .pdf olvasónk, akkor nem tudjuk megnyitni a .pdf fájlokat, viszont a hibaüzenet nem egységes: nem azt írja ki a rendszer, hogy „Hopp, ez egy pdf fájlt, töltsd le és telepítsd az Adobe Acrobat Readert”, hanem kiírhatja azt is, hogy ismeretlen fájlformátum, kiírhatja azt is, hogy nincs villámnézet, kiírhatja azt is, hogy semmit nem ír ki… És még sorolhatnám.

A hibaüzenet nagyon sok mindentől függ, az operációs rendszertől, a böngészőtől, fájltársítási beállításoktól, stb.

Zárjuk rövidre a problémát: Adobe Acrobat Readert kell telepíteni – haladóbbak kereshetnek más pdf olvasót is, de ebben ne várd, hogy segítsek, mert ez hatványozza az előforduló hibalehetőségeket, én meg nem vagyok távollátó – aztán újra indítani a gépet a biztonság kedvéért, és örülni.

A legfrissebb Adobe Acrobat Reader ezen a linken érhető el, ide máskor is visszalátogathatsz majd, új verzió után kutatva:

http://get.adobe.com/reader/

Letöltöd, telepíted, utána nem kér enni 🙂

Kapcsolódó bejegyzések:

Adobe Acrobat Reader nélkül nem élet az élet” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Till Zoltán

    Megfontolnám az alternatíváit, főleg a PDF XChange Viewert, az többet tud és szerintem biztonságosabb.

  2. Bajzáth Árpád

    Vagy a Foxit PDF Reader, 1 mega korul van, es a legtobb virusirtoval kepes egyutt mukodni, es ingyenes is termeszetesen 🙂

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.