Te kérdezted, én válaszolok – Távsegítség

A távsegítségről szóló levelem után nagyon sok kérdést kaptam, 4-5 nagy téma köré csoportosulva. Próbáltam a megrendelő oldalon minden felmerülő gondolatra reagálni már az első olvasatra is, de úgy néz ki, rengeteg lényeges dolgot kihagytam, ami lehet, hogy számomra egyértelmű, de az olvasók számára egyáltalán nem az.

Lássuk, mik voltak ezek a tipikus kérdések! Hátha a Te fejedben is felbukkantak ezek.

Kérdés: Laptopon is vállaljátok a távsegítséget ebben a formában?

Válasz: Természetesen! A lényeg nem az, hogy milyen a számítógép kivitele, laptop vagy asztali gép, régebbi vagy újabb, hanem az, hogy legyen internetkapcsolat. A távsegítő program az internet segítségével egy zárt, biztonságos, közvetlen kapcsolatot hoz létre a gépek között. Az mindegy, mi van a kapcsolat két „végén” fizikailag. A program és az internet adja az összeköttetést, minden más jellemző lényegtelen tulajdonképpen. (Processzor, alaplap, memória, számítógép kora, operációs rendszer, stb.) Bármilyen gépet tudunk távvezérelni, ha megvan a szoftveres kapcsolat a távsegítő programmal.

Kérdés: Kezdő felhasználókkal is vállaljátok a távsegítséget? Én már kikészítettem az összes ismerőst a kérdéseimmel, fel vagytok a kezdők rengeteg kérdésére készülve?

Válasz: De hiszen pont ezért alakítottuk úgy a dolgokat, hogy korlátlan lehessen a távsegítség! Tisztában vagyunk azzal – én még tisztán emlékszem a saját első botladozásaimra – , hogy a kezdőknek szó szerint meg kell mutatni mindent, és meg is fogunk mutatni mindent, el is magyarázzuk, akár le is rajzoljuk! Mindezt úgy, hogy nem kell az órára pislogni, és sosem kell azt érezned, hogy nem mersz megkérdezni valamit, mert már ciki, hogy mennyit kérdezel… Ebben a távsegítség-kapcsolatban a Te dolgod az, hogy kérdezz, a miénk meg az, hogy válaszoljunk és megmutassuk, mit, hogyan kell csinálni. Végezd a dolgod! 🙂

Kérdés: Külföldön élek, megoldható, hogy jelentkezzem? Be tudtok majd lépni a gépemre így is?

Válasz: Igen! Az internet határtalan, főleg országhatárok nincsenek 🙂 A távsegítség program a világ bármely két helyén található két gép között összeköttetést tud létrehozni, már csak az időeltolódásra kell figyelni, ha ilyesmi állna fenn esetleg 🙂

Kérdés: Külföldről hogyan tudok fizetni? A banki átutalás hosszadalmas és túl drága!

Válasz: Külföldön élő megrendelőinknek egyértelműen a PayPal fizetési rendszerét ajánljuk. Ez a vevő számára semmiféle plusz költséget nem számol fel. Szükséges hozzá bármilyen bankkártya, és a http://www.paypal.com oldalon való regisztráció. Biztonságos, könnyű és gyors. Abszolút kezdők is tudják kezelni, könnyebb, mint internetbankot használni.

Kérdés: A gépek száma limitálva van valahol? Bármennyi gépem lehet? Ha van mondjuk 20 gépem, azzal fél havi munkátokat már ki is teszem, nem? 🙂

Válasz: A havidíjas távsegítség szolgáltatásunk otthoni felhasználóknak szól, tehát azt feltételezzük, hogy maximum 3 gépnél megáll a dolog megrendelőnként :). Ennél nagyobb gépparknál már a vállalkozásoknak szóló csomagunkat ajánljuk.

Kérdés: Az ár most bevezető, de mi van akkor, ha gondoltok egyet, és a negyedik hónapban megemelitek az árat? Az nem lenne fair.

Válasz: A kérdés teljesen jogos: ha most, október 31-ig rendelsz, akkor a 3000,- forintos havidíjat kereken egy évig garantáljuk. Az október 31. után jelentkezők már csak emelt áron csatlakozhatnak, ez a 3000,- forint ez a világ legbarátibb ára (már megkaptam a szakemberektől a válogatott kifejezéseket, amiért ilyen alacsony árat merészeltem… De őket is megnyugtattam, hogy ez csak bevezető ár). Összegezve: az első havidíj mértékét egy évig garantáljuk a továbbiakra. Akármikor jelentkezel is… Ha most, akkor 3000,-, ha később, akkor több lesz, de egy évig – 12 hónapig – lesz érvényes.

Kérdés: Akkor mi van, ha előfizetek, de nem veszem igénybe a szolgáltatást mondjuk az egyik hónapban? Visszafizetitek a pénzt vagy jóváírjátok?

Válasz: Egyik sem. Ezen nagyon sokat morfondíroztunk, osztottunk-szoroztunk, de ha voltál már abban a helyzetben, hogy bármikor fordulhattál valakihez, aki ért a számítógéphez – mint például én a férjemhez, vagy a kollégákhoz – akkor tudod, hogy már maga a lehetőség aranyat ér. Ugyanakkor az is tény, hogy nem telhet el úgy hónap, hogy nincs valami „kínja” a számítógépnek. Vannak, akiknek több problémájuk van, van, akiknek kevesebb. Leginkább azoknak szól ez a szolgáltatás, akik az előbbi csoportba tartoznak: bőven el vannak látva problémával, és ezen változtatni szeretnének.

Van még esetleg valamilyen kérdésed?

PC Kommandó Korlátlan Távsegítség otthoni felhasználóknak, október 31-ig bevezető áron és egy hónap ajándékkal!>>

Kapcsolódó bejegyzések:

Te kérdezted, én válaszolok – Távsegítség” bejegyzéshez 2 hozzászólás

 1. Nagy Attila

  Szia Rita!
  Csupán annyit szeretnék kérdezni, hogy villámcsapás esetén akkor is veszélybe van-e a számítógép,ha az ugyan ki van kapcsolva,de az hálózati elosztója nincs lekapcsolva?
  Okozhat-e ez zárlatot,vagy egyéb meghibásodást?

  Köszönettel: Nagy Attila

 2. Vidi Rita

  Attila, érdemes kihúzni a falból is a gépet, sőt, a monitort is, de még a routert, modemet is. Mindent.
  Vannak helyek egyébként, ahol gyakrabban fordul elő ilyen gond, hogy vihar esetén állandóan odacsapdosnak a villámok, van, ahol ez még sosem fordult elő.
  Én azt mondom, hogy ez annyira egyszerűen kivitelezhető – ha már lekapcsolod, ki is tudod húzni a dugaljból -, hogy érdemes meglépni. Tegyünk meg mindent, mert bár a biztosítók fizetnek, de aztán a biztosítás díja is hajlamos megemelkedni…

  (Még télen is előfordulhat villámcsapás!)

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.