Sehol máshol nem találtál kezdőknek szóló Linux oktatási anyagot?

Szeretnél a saját tempódban, pár nap alatt Linux guruvá fejlődni, és örökre magad után hagyni a Windows gyerekbetegségeit?

Hogyan lehet az átállást gyorsan, hatékonyan, zökkenőmentesen kivitelezni?

Mivel a Linux Tanoda ingyenes tanfolyamának résztvevője vagy, már biztosan kialakult Benned egy kép önmagadról, amint éppen a Linux – Ubuntu Linux – felhasználóvá válás folyamatának állomásain lépkedsz.

Biztosan látod magad kívülről – de ha nem, akkor majd én segítek -, ahogy szivacsként szívod magadba az információt, és egyre inkább azt érzed, hogy nem akarsz tovább várni, szeretnél gyorsan átváltani a sokszor átkozott Microsoft termékekről a sokkal szabadabb Linux világba.

Igen ám, de a vággyal együtt merül fel a kétely:

-„Biztosan tudom én ezt úgy használni, mint a Windowst? Hiszen ezt már valamennyire megszoktam.”

„Fogok én ehhez segítséget kapni? Winodws témában csak több az információ a neten is.. Nem?”

-„A Linux alkalmas mindenre, amire én akarom használni? Honnan tudom, hogy mik a hátrányai?”

Az Ubuntu Gyakorlati felhasználói Ismeretek (UGYI) oktatóanyagban a legalapvetőbb információktól – alapfogalmak, szabad szoftver mozgalom, LIVE CD, telepítés – kezdve, egészen a Médialejátszókig sorra vesszük a szükséges programrészeket, ezáltal az Ubuntu Linux felhasználói készséged meg fog felelni egy közepes Windows felhasználói készségnek.

Ha jól belegondolsz, az informatikában mindig van fejlődésre okot adó esemény, de a Linux az egy sokkal kiszámíthatóbb ága az informatikának: itt nincsenek maffiákat megmozgató biztonsági rések, elenyészőek a kártevők, nem lopják el az adataidat, és még sorolhatnám!

Mint tudod, egy Windows felhasználónak manapság már tulajdonképpen szakképzett vírusvédelmi szakembernek is kell lennie, hiszen nagyon szerteágazó tudásanyagra van szüksége ahhoz, hogy valaki tökéletesen meg tudja védeni a saját gépét, a saját adatait.

Ha csak ezt a területet, ezt az információs halmazt vesszük ki Windows oktatási anyagokhoz képest, máris látszik, hogy Linux felhasználói ismeretekre szert tenni sokkal, de sokkal egyszerűbb!

„Akkor miért használnak sokkal többen Windowst?”

Mert ezt műveli a marketing. Ebbe nem megyek most bele mélyebben, hiszen nem azért gyűltünk itt össze, de tudd, hogy a Linux nem azért nem terjedt el látványosan, mert rosszabb, vagy hiányosabb, mint a Windows, hanem egyrészt az egy csalóka kép, amit Te látsz az operációs rendszerek elterjedéséről, másrészt sok-sok kozmetikázott tény és információ okolható mindezekért… Erről majd máskor beszélünk 🙂

Ubuntu Gyakorlati felhasználói ismeretek kezdőknek

Megvásárolható tananyag

Most tulajdonképpen a közösség nyomásának hatására, és az e-mailekben befutott kéréseknek megfelelően, arról a két csomagról fogunk beszélni, amik megoldják a „de én több információt szeretnék, és GYORSAN!” problémát.

Természetesen elfogadjuk, ha nincs igényed a gyorsabb fejlődésre, ugyanakkor én magam melegen ajánlom, hogy fontold meg ezt a lehetőséget, mert ezzel hozzájárulsz a további anyagok fejlesztéséhez: az eladásokból befolyt összegeket a II. kötet fejlesztésére fordítjuk.

Az Ubuntu Gyakorlati felhasználói ismeretek tananyag három hónapig készült, Diótörő kolléga áldozatos munkájának köszönhetően.

A Linux nem a nyerészkedésről szól, a Linux az én olvasatomban a lehetőségről szól. Ezért is javaslom, hogy lehetőségként tekints az alábbi csomagokra:

  1. Lehetőség, hogy pillanatok alatt Linux felhasználóvá válhass, ráadásul úgy, hogy közben tudásra teszel szert, és nem szorulsz külső segítségre.
  2. Lehetőség, hogy részt vállalj a következő anyag elkészítéséhez való hozzájárulásban, hiszen a befolyt összeget további tananyagokra forgatjuk vissza.

CSOMAGOK

E-mail kurzus

Ebben a csomagban a teljes anyagot 5 részre osztjuk, és 5 egymást követő napon, e-mailben küldjük ki a vásárlóknak. Ezzel szédületes sebességben lehet haladni előre a megvalósítás útján, ugyanakkor nem fenyeget az a veszély, hogy egyszerre túl sok információ zuhan a nyakadba, így nem megy el a kedved sem.

Az Ubuntu Gyakorlati felhasználói Ismeretek
(UGYI) E-mail Kurzus ára: 2000,- forint +Áfa (kénytelen vagyok így írni az árat, mert fogalmam sincs, mennyire és mikor növelik meg az Áfát) Jelen esetben ez  bruttó 2400 forint. (Fizetési módokról lásd. alább!)

CD csomag

A CD csomag verzió előnye az, hogy egyben kapod meg az anyagot, így ha nekiülsz és azt mondod, hogy van kerek 48 órád arra (mondjuk egy komplett hétvégéd), hogy minden tudományt azonnal a saját fejedbe tölts, akkor állunk elébe! Megkapod CD-n a teljes Ubuntu Gyakorlati felhasználói Ismeretek oktatóanyagot, plusz az Ubuntu 8.10 Live illetve Telepítő CD-t is, tehát 2 CD-t kapsz egy csomagban!

Az Ubuntu Gyakorlati felhasználói Ismeretek CD csomag ára: 3000,- Ft +Áfa, vagyis bruttó 3600 forint. Ez magában foglal minden költséget, ideértve a postaköltséget IS, tehát semmiféle további összegek nem terhelnek Téged.

Te  melyiket választod?

Rendeld meg még ma, járulj hozzá a fejlesztésekhez!

Tudnivalók a rendelésről és a megrendelő űrlap kitöltéséről:

1. Az Ubuntu Gyakorlati felhasználói Ismeretek anyagát CD-n, illetve e-mailben kapod, a pénz megérkezése után.

2. Válaszd ki, hogy milyen formátumban kéred az anyagot, CD-n, vagy e-mailben, és jelöld az űrlapon! (CD-n 3600,- forint, e-mailben 2400,- forint)

3. A fizetés módja lehet banki átutalás, csekkes befizetés és PAYPAL (elfogadjuk a klasszikus rózsaszín postai csekket, a részletekrõl a jelentkezés után, e-mailben értesítelek, a PAYPAL fizetési lehetõség részleteit is a levélben kapod, tehát mindenképpen az alábbi ûrlapot kell kitöltened a megrendeléshez .)

4. A fizetés elõre történik, tehát a pénz megérkezése után fogjuk postázni a csomagodat – Az Ubuntu Gyakorlati felhasználói Ismeretek CD-n és a LIVE-Telepítő CD -, illetve elindítani az 5 napos e-mail sorozatot.

5. Lehetõség van céges/vállalkozói adatok megadására is, errõl ne feledkezz meg a Számlázási név és Számlázási cím mezõknél. Ha a számlázási adatok megegyeznek a személyes adatokkal, akkor írd be a számlázási adatokat kérő mezőkbe, hogy „ua” (ugyanaz).

6. Az e-mail címed megadására nagyon figyelj oda , nehogy elírj valamit, mert akkor nem fogod megkapni már a visszaigazoló e-mailt sem.

Mi nagyon komolyan vesszük a megrendelésedet, kérünk, csak akkor rendelj, ha Te is komolyan gondolod!

Név: *
E-mail cím: *
Város, község: *
Irányítószám: *
Utca, házszám: *
Számlázási név: *
Számlázási cím: *
Melyik csomagot választod? (E-mail v. CD): *
Választott fizetési mód? (Átutalás, csekk, paypal?): *


Ui.: A megrendelés után kapod a visszaigazoló e-mailt, a pontos tudnivalókkal a fizetési lehetőségeket illetően. Ha néhány órán belül nem érkezik meg a postafiókodba az e-mail, akkor kérlek, vedd fel velem a kapcsolatot a vidirita-kukac-pckommando-pont-com e-mail címen!

Vidi Rita

Ui.: Nagyon örülök, hogy Te is a profi Ubuntu felhasználók táborát fogod gyarapítani!

Ez a megrendelés elektronikus úton megkötött szerzõdésnek minõsül, amelyre az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggõ szolgáltatások egyes kérdéseirõl szóló 2001. évi CVIII. törvény 5. és 6. §-ában foglaltak megfelelõen irányadóak. A szerzõdés a távollevõk között kötött szerzõdésekrõl szóló 1999. (II.5.) Kormányrendelet hatálya alá tartozik.

Magyarra lefordítva: 8 munkanapon belül e-mailben elállhatsz a szerzõdéstõl, vagyis, ha a megrendelés után meggondolod magad, kérlek szólj, és tárgytalannak tekintjük a megállapodást.

Vélemény, hozzászólás?